2017 Ek Yerleştirme Kayıt Evrakları ve Kayıt İşlemleri

Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri:

Ek Kontenjan Kayıtları, bölüm farkı olmaksızın 13-15 Eylül ve 18-19 Eylül 2017   tarihleri (16-17 Eylül 2017 Cumartesi – Pazar günü yeni kayıt yapılmayacaktır) arasında  09:00 - 17:15 saatleri arasında Atılım Üniversitesi Yerleşkesi, Fen Edebiyat Fakültesi zemin kat Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nde yapılacaktır.

Adayların kayıt için şahsen (veya Noter vekaleti vermiş oldukları kişi tarafından) başvurmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile kayıt yapılmaz.

Ek Yerleştirme Kayıt için Gerekli Evraklar:

1. Kayıt Bilgi Formu (Buradaki linkte bulunan formun çıktısı alınarak, doldurulduktan sonra teslim edilecektir.) (Formda geçen öğrenci numarası kesin kayıt sırasında verilecektir.)

2. Lise Diplomasının aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi

2017 ÖSYS sonucuna göre Üniversitemiz önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan adaylar, YÖK’nun 26.07.2017 tarihli yazısında belirttiği üzere 13-15 Eylül ve 18-19 Eylül 2017   tarihleri (16-17 Eylül 2017 Cumartesi – Pazar günü yeni kayıt yapılmayacaktır) arasında geçiçi kayıt yaptırabilirler.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini  29.12.2017 tarihine kadar (diploma veya mezuniyet belgesini) belgelemeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyen adayların Üniversiteden geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

3. Nüfus Cüzdanı arkalı önlü fotokopisi

4. İkametgah Belgesi

5. 4 Adet vesikalık fotoğraf

(Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Kayda gelirken 4 adet resmin arkasına öğrenci adı, soyadı ve kazanılan bölüm/programın tükenmez kalem ile yazılmış olması gerekir. )

6. ÖSYS Kazandı ve LYS/YGS puanı sonuç  belgelerinin internet çıktısı

7. 1995 doğumlu ve daha büyük erkek öğrenciler için Askerlik Şubesinden alınacak “Bir fakülteye kayıt olmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair” belge

8. Öğretim ücretinin yatırılmış olduğunu gösteren Banka dekontunun aslı

9. Sivil Havacılık Yüksekokulu Bölümlerini kazanan öğrencilerin getirmesi gereken evraklar:

HAVACILIK YÖNETİMİ

• Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına ilişkin Resmi yazı
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

UÇAK ELEKTRİK-ELEKTRONİK

UÇAK GÖVDE-MOTOR

• Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına ilişkin Resmi yazı
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

PİLOTAJ

• Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına ilişkin Resmi yazı
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Birinci Sınıf Sağlık Sertifikası