2014-2015 Akademik Yılı İngilizce Yetkinlik Düzeyi Belirleme Sınavı (Exit - Competency Exam) Duyurusu
08.05.2015

Sevgili öğrenciler,

Atılım Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nde 2014-2015 öğretim yılı Bahar Dönemi sonunda tüm Eng 202 ve Eng 204 öğrencilerine Exit – Competency/İngilizce Yetkinlik Düzeyi Belirleme Sınavı uygulanacaktır.

Sınav, Hazırlık Okulu eğitiminden sonra bölüme geçen siz öğrencilerin iki yıl devam eden İngilizce dersleriniz sonrasında İngilizce düzeylerinizi belirlemek, size geri bildirim vermek ve daha sonraki akademik çalışmalarınıza yön verebilmenize yardımcı olmak amacıyla uygulanacaktır. Sınavla ilgili detaylı bilgi aşağıda sunulmuştur;

• İngilizce Yetkinlik Düzeyi Belirleme Sınavını internet üzerinden ve size verilecek tarih ve zaman dilimi içinde ücretsiz alabileceksiniz.
  • Sınav, 2014-2015 Bahar Dönemi 16-17 Mayıs 2015 Cumartesi ve Pazar günleri iki gün süreyle açık olacak ve her öğrenci sınava sadece bir kez giriş yapabilecektir. (Saatler daha sonra duyurulacaktır.)
  • Sınava internet üzerinden kullanıcı adı ve şifresi ile ve verilen bir bağlantıdan ulaşılabilecek, kendi hız ve bilginize göre sınavı uygulayıp hemen sonucu alabileceksiniz. Detaylar ders okutmanı tarafından sizlere bildirilecektir.
  • Sınav için kolaylık olması bakımından sınava başlarken size kullanıcı adınız ve şifreniz e-posta ile iletilecektir.
  • Sınav içeriği bağlam içinde dinleme, dilbilgisi, sözcük bilgisi vb. bölümlerden oluşmaktadır.
  • Sınav süresi tüm sınavı kapsamak üzere 90 dakikadır, ancak sorulara verilen yanıtlara göre bu süre daha kısa olabilecektir.
  • Her birinizin verdiği yanıta göre bir sonraki soru farklı olacaktır.
  • Sınav sistemi, dil düzeyinizi Avrupa Dil Dosyası Ölçütlerine (CEFR) göre gruplandırıp bildirecektir.
  • İngilizce Yetkinlik Düzeyi Belirleme Sınavı’nı alan öğrencilere birer düzey belgesi ve B1 düzeyinde olanlara 5 ve B2 ve üstünde puan alanlara 10 ar ekstra puan verilecektir.

Başarılarınız bizi gururlandıracaktır!

Feride Güven