Kapatılan Üniversite Kayıt Kararları
26.09.2016

667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan yükseköğretim kurumlarından merkezi yerleştirme yoluyla Atılım Üniversitesine yerleştirilen lisans öğrencileriyle ilgili karar:

1. Bu kapsamda Atılım Üniversitesine yerleştirilen öğrencilerin, Atılım Üniversitesine kayıtlarını e-kayıt olarak yaptırmaları halinde, ders kayıtlarını bizzat Üniversitede yaptırmaları zorunludur.

1. Bu kapsamda Atılım Üniversitesine yerleştirilen ve kayıt olan öğrencinin bir başka Üniversitede özel öğrenci olarak öğrenime devam etmek istemesi halinde, Atılım Üniversitesine bizzat yazılı olarak başvuruda bulunması zorunludur.

1. Kapatılan Üniversitede Türkçe öğrenim görmekte iken Atılım Üniversitesinde İngilizce programa yerleştirilenler ile Türkçe programlara yerleştirilen öğrencilerden ihtiyari olarak İngilizce eğitim almak isteyen öğrenciler Üniversitemiz 2016-2017 akademik yılı hazırlık okulu öğretim ücretini öderler.

1. Kapatılan Üniversitede ÖSYM bursu haricinde herhangi bir burstan yararlanan öğrenciler, Atılım Üniversitesinde bu burslardan yararlanamaz. ÖSYM burslu öğrenciler ise burs oranlarına göre ücret öderler.

1. Eğitim ücreti burslarının süresi, öğrencilerin kapatılan Üniversitede geçirdikleri süre dâhil, lisans programlarının normal süresi olan dört yıl (sekiz dönem) ile sınırlıdır (hazırlık okulu hariç). Sadece intibak nedeniyle öğrenim süresi uzayan öğrencilere bir yıl daha burs verilebilir.

1. Kapatılan Üniversitelerden Atılım Üniversitesini tercih ederek kayıt yaptıran öğrenciler Atılım Üniversitesinin sağladığı herhangi bir burstan ve/veya indirim ve muafiyetlerden yararlanamazlar.

1. Derslere devam etmeyen öğrencilerin eğitim ücreti bursları kesilir.

1. Öğretim ücretini kendi beyanlarına dayalı olarak ödeyen öğrencilerden eksik ödeme yapanlar eksik kalanı tutarı 2016-2017 güz dönemi sona ermeden öderler; fazla ödeme yapan öğrencilerin öğretim ücreti bir sonraki dönem ücretinden mahsup edilir.