Üniversiteler Başarı Ligi
03.08.2009

ÜNİVERSİTELER BAŞARI LİGİNDE ATILIM ÜNİVERSİTESİ

ODTÜ eski rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut önderliğinde bir grup bilim adamının ÖSYM ve YÖK’ten elde edilen resmi verilere dayanarak yaptıkları araştırmada Üniversitelerin başarı karneleri belli oldu. Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin performansları üzerine yapılan çalışmada 9 ayrı kriterde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Atılım Üniversitesi 72 üniversite arasında 64 üniversiteyi geride bırakarak 8. sırada yer aldı.

2 Ağustos Pazar günkü yazısında ilgili araştırmayı konu alan Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü söz konusu araştırmanın sonuçlarına dikkat çekti.

Güçlü, toplam bilimsel yayın sayısı ve öğretim üyesi başına düşen yayın sırasına göre yapılan sıralamada gazetelerde ve televizyonlarda sıkça görmeye alıştığımız, bolca reklam yapan bazı üniversitelerin listenin alt sıralarında yer aldığını, daha az  bilimsel yayınları, daha az doktora öğrencileri ve daha az referansları olduğunu belirtti.