Grafik Tasarımı Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Fotoğraf Sergisi
21.02.2012

2011-2012 eğitim öğretim yılı güz dönemi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümünde  fotoğrafi dersi alan 8 öğrencinin ders kapsamında çektikleri fotoğraflardan  oluşan Sergi, Güzel sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi alanında sergilenmeye başlandı.

Dersi alan her öğrenciden en az 15-20 adet seçilen ve toplam 150-160 adet fotoğraftan oluşan ve 20 Şubat 2012 günü saat 14.00’ de açılan Sergi, 26 Şubat’a kadar açık kalacak edecek.

Sergi, fotoğraf dersi müfredatı kapsamında öğretilen estetik kurallara  (1.altın oranlar, 2. tekrarlar, 2.a tam tekrar, 2.b ardışık tekrar, 2.c düzensiz tekrar, 3. ritim – zıtlık,  4. uygunluk, 4.a fiziksel uygunluk, 4.b biçimsel uygunluk, 4.c görev uygunluğu, 4.d üslup uygunluğu, 5. renk armonileri, 6.uyum – ahenk, 7. denge, 8. birlik - bütünlük ) uygulanarak, belirlenen konulardan (1.estetik elemanlardan doku, çizgi, nokta, leke arayışları, 2.insan yaşamından kareler,  portreler, bekleyen insanlar, çalışan insanlar,vb 3. hayvanlar, 4. suda yansımalar, 5. ışık efektleri, 6. gece fotoğrafları, 7.sonbahar  dokusu, 8. kadrajlı fotoğraflar. 9. Manzaralar, 10. serbest konular. 11.Üniversitemizi, Fakülte ve bölümlerini tanıtan kareler)  çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor.

Ders kapsamında 10 Ekim 2011’de Atılım Üniversitesinin desteği ile Bolu Yedigöller’e günübirlik, 3 ve 4 Aralık 2011  tarihlerinde öğrencilerin kendi imkanları ile Sinop ve Erfelek şelalelerine fotoğraf çekimi için  geziler organize edilmiştir. Sergide bu gezilerden fotoğraflarda yer alıyor.

Ayrıca sergide, ders öğretmeni Yrd. Doç. Dr. Nurettin Şahin’in araba yıkatma sırasında arabanın içerisinden çektiği fotoğraflardan oluşan “Bıcı Bıcı” adlı müzikli dia sunumu da sergi katılımcıları ile paylaşılmıştır.

Yrd.Doç. Nurettin ŞAHİN

Fotoğraf Dersi Öğretim Üyesi