3. Kimya Yarışması Finali Sonuçlandı
12.03.2015

Gençlere kimyanın bilimsel ve teknolojik gelişme içindeki önemini anlatmak ve temel bilimlere olan ilgilerini artırmak ve daha çok sevdirmek amacıyla üniversitemiz Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü tarafından Ankara Ortaöğretim Kurumları arasında 3. Kimya Yarışması finali yapıldı. Yarışmanın eleme sınavı 36 okulun katılımı ile 5 Mart 2015 tarihinde yapıldı ve bunların arasında en iyi dereceyi alan 8 okulun ekibi finale katılmaya hak kazandı.

Final yarışmasına katılan okullar (alfabetik sıra)

Ahmet Ulusoy Anadolu Lisesi

Ankara Özel Jale Tezer Fen Lisesi

Asfa Ferda Fen Lisesi

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi

Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi

Özel Atlantik Fen Lisesi

Özel Muradiye Fen Lisesi

Özel Necip Fazıl Kısakürek Lisesi

 

Final yarışması 12 Mart 2015 günü Orhan Zaim Konferans Salonunda kalabalık bir öğrenci ve akademisyen topluluğu ile gerçekleştirildi. Finale katılan okulların öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katıldığı yarışmanın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan yaptı ve yarışmaya katılan tüm okulların yönetimlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

10 tane kimya sorusunun sorulduğu ve her soru için 3 dakika sürenin verildiği final yarışması,  baştan sonuna kadar ilgi ve heyecanla izlendi. 

Final yarışması sonunda ilk üç dereceyi sırasıyla;

1. ASFA FERDA FEN LİSESİ

2. ÖZEL ATLANTİK AHMET ULUSOY FEN LİSESİ

3. AHMET ULUSOY ANADOLU LİSESİ

aldılar.

Diğer okullar sırası ile,

4. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ

5. ÖZEL ATLANTİK FEN LİSESİ

6. ÖZEL NECİP FAZIL KISAKÜREK LİSESİ

7. ANKARA ÖZEL JALE TEZER FEN LİSESİ

8. ÖZEL MURADİYE FEN LİSESİ

Yarışmada dereceye giren okul ekip öğrencilerine Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük madalyaları, okullarına plaket ve ayrıca Samsung cep telefonları hediye edildi. İlk üçe giren okulların danışman öğretmenlerine de Samsung cep telefonları hediye edildi.  Ayrıca, finale katılan tüm okul öğrencilerine plaket ve madalyalar hediye edildi.

Yarışma Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu Fuaye Alanında verilen ikram ile son buldu.