30. Ulusal Matematik Sempozyumu 6-9 Eylül 2017 Tarihlerinde Gerçekleşecek
15.08.2017

Matematiğe gönül vermiş değerli bilim insanlarını ve genç araştırmacıları bir araya getirerek, davetli konuşmalar, bildiriler ve benzeri etkinlikler aracılığıyla matematik alanındaki çeşitli gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan geleneksel Ulusal Matematik Sempozyumu’nun otuzuncusu Türk Matematik Derneği’nin desteği ile Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü'nün ev sahipliğinde 6 - 9 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak.

Programda, genel konuşmacı olarak Koç Üniversitesi’nden Varga Kalantarov, dizi konuşmacılar kapsamında Sabancı Üniversitesi’nden Albert Erkip ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Yıldıray Ozan, çağrılı konuşmacılar olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Kıvanç Ersoy ve Tulane Üniversitesi’nden Mahir Bilen Can, ve genç araştırmacılar olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Tolga Karayayla, Boğaziçi Üniversitesi’nden Çağrı Karakurt, Bilkent Üniversitesi’nden Çisem Güneş olmak üzere toplam sekiz davetli konuşmacı yer alıyor.

Çeşitli üniversitelerden katılan araştırmacıların bildiri ve poster sunumlarıyla oluşan program, Beypazarı gezisi ile sonlanacak.