atilim universitesi ibm sur award
18.08.2009

Atılım Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Ali Yazıcı'nın liderliğinde, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümünden Öğr. Gör. Aylin Akça Okan, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Mohammed Rehan ve Yrd. Doç. Dr. Atilla Bostan'ın oluşturduğu ekibin "Design of a Software Laboratory for the Disemination of Software Products for IT-Service Management" projesi 2009 yılı "IBM Shared University Research (SUR) Award" almaya hak kazanmıştır.

"IBM SUR Award", programında, IBM ortak ilgi alanlarında araştırmayı desteklemek amacıyla donanım, yazılım (Akademik Girişim programı vasıtasıyla) hizmet ve para ödülü ile üniversitedeki araştırma ve araştırmacılarla IBM araştırma, geliştirme ve çözüm sağlayıcı topluluklardaki araştırmalarla ilgililenen personel arasında bağlantı kurmayı amaçlamaktadır. Herhangi bir kuruluşta uygulanan SUR programı hem üniversiteye hem de IBM'e fayda sağlayacak, devamlılığı olan güçlü bir ilişkinin başlatılması ve /veya desteklenmesi açısından oldukça uygundur.

Bu proje ile piyasa değeri 50000 USD'ın üzerinde IBM Donanım, Yazılım ve Hizmet desteği kazanılmıştır.