Atılım Üniversitesi 9. Bahar Şenliği
29.05.2009

Atılım Üniversitesi 9. Bahar Şenliği  26-27 Mayıs 2009 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Şenlik kapsamında profesyonel sanatçıların konserleri, söyleşiler, öğrenci klupleri etkinlikleri yer aldı. Atılım Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi  ile yapılan açılışın ardından amatör gruplar tarafından  gün boyu gerçekleştirilen rock  konserleri ve DJ performansı  şenlik alanına renk kattı.

Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda Türk Halk Müziği Konseri ve Atılım Sinema Topluluğu tarafından sinema gösterisi gerçekleştirilirken, kampüs alanına kurulan lunaparka  ilgi büyüktü.

Şenlik alanında oluşturulan alternatif sahnede eğlence eski 45’liklerden sevilen şarkıların çalınmasıyla başladı. Ardından sırasıyla sahne alan rock grupları dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. 

Atılım Üniversitesi Doğa Sporları Kulubü üyeleri yaptıkları gösterilerle izleyicileri heyecanlarına ortak ederken Atılım Üniversitesi Yapı Topluluğu tarafından Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen Korku Gecesi’ne katılmak için birçok öğrenci geceyi kampüste geçirdi. 

Şenlik süresince çeşitli firmalar ve Atılım Üniversitesi Öğrenci klupleri tarafından açılan  stantlar katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Ankamall AVM tarafından açılan stantta katılımcılara indirim kuponu dağıtılırken öğrenci kulüplerine de çeşitli hediyeler verildi. Atılım Üniversitesi öğrenci kulupleri arasında yapılan çekilişte Enerji Topluluğu masa üstü bilgisayar kazanırken, Fotoğrafçılık Kulubü’ne  ipod, Rock Topluluğu’na ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

Tüm Ankaralıların davetli olduğu şenlikte, müziğin iki sevilen ismi konserleriyle dinleyicilerden tam not aldı.

26 Mayıs  akşamı sahne alan Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi  Bengü birbirinden güzel şarkılarını Atılımlılar ve Ankaralı hayranları için seslendirdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan genç sanatçı  dinleyicilerine yeni albümünün müjdesini de vererek yeni şarkısının bir bölümünü ilk kez Atılımlılar için söyledi.

Şenliğin ikinci günü sahne alan Break Out Grubu’nun  R&B Konseri izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, Gamze Dans Topluluğu tarafından gerçekleştirilen rock and roll dans gösterisi beğeniyle izlendi.

Ana konser öncesinde gerçekleştirilen ödül töreninde Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından, yıl boyu bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çalışmalar yapan ve Üniversitemizi temsil eden sporcu ve  öğrenci topluluklarına plaket ve belgeleri verildi.

İlk olarak spor alanında başarılı olan ve takım çalışmalarında özveriyle çalışaran öğrencilerin madalyaları verildi. Masa tenisi, futbol,voleybol ve basketbol alanında başarılı olan öğrenciler Rektörlük kupasını almaya hak kazandı. Törende, Futsal,Hentbol,Yüzme, Okçuluk ve Atıcılık alanında üniversitemizi temsil eden öğrencilere de başarı belgeleri verildi.

Yıl boyunca bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda Üniversitemizdeki etkinliklere katkı sağlayan on dokuz öğrenci kulubüne de Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından plaket verildi.  

Akşam 21:00’dan itibaren Anadolu Rock müziğinin güçlü sesi Kıraç güçlü sahne performansı ve seslendirdiği şarkılarla muhteşem bir konsere imza attı. Kıraç hayranları konser boyunca sevilen şarkılara eşlik ederek eğlendi. Konser esnasında izleyicilerle keyifli sohbetler eden Kıraç, öğrencilere sınavlarında başarılar dileyerek, üniversite yıllarının insan hayatının en güzel yılları olduğunu söyledi.

Atılım Üniversitesi 9. Bahar Şenliği,  gecenin sonunda gerçekleştirilen havai fişek gösterisiyle sona erdi.