Bisikletli Gezgin Gürkan Genç Türkiye'den Yola Çıktı
16.10.2012

2010 yılında Samsun’dan Japonya’ya uzanan Asya yolculuğunu Atılım Üniversitesinin desteği ile tamamlayan bisikletli gezgin Gürkan Genç, ‘Gelecek İçin Pedalla’ projesi ile yeni dünya turu için Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yola çıktı.

13 Ekim Cumartesi günü öğle saatlerinde bisikletçi dostlarıyla Edirne’de buluşan Gürkan Genç, Atılım Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri ve Üniversitemiz araştırma görevlileri Dinçer Özoran ve Cahit Gürel, öğrencilerimiz Arman Buldaç ve Samet Dağlıyar ile birlikte bisikletiyle şehir turu yaptı.

Edirne’de bisikletçilerden ve şehir sakinlerinden ilgi gören Gürkan Genç hayranları ile birlikte şehri gezdi. Son olarak Türkiye’den çıkış yapmak ve dünya turuna başlamak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na yol alan Genç’e Atılım Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’ndan arkadaşları yol boyunca eşlik etti.

Bisikletçi dostlarının uğurlamasıyla sınır kapısından çıkış yapan bisikletli gezgin 13 Ekim 2012 tarihi ile 7 yıl boyunca sürecek ve 7 kıtayı gezeceği dünya yolculuğuna başladı.

Atılım Üniversitesinin ‘Hayal Ortaklığı’ ile 7 yıl boyunca 7 kıtayı sadece bisikletiyle gezecek olan Gürkan Genç, 84 ülkede Türkiye’yi temsil ederken, Üniversitemizin adını yurtdışında duyuracak. Bisikletli gezginin 115.000 kilometre sürecek rotası boyunca yolculuğu, kendi web sitesi www.gurkangenc.com’ dan uydu ile izlenebilirken, Gürkan Genç yol anılarını hayranları ile sitesinden paylaşacak. Gezgin aynı zamanda, takipçilerine ‘Gürkan Genç Gezgin Bursu’ ve ‘Gürkan Genç Eğitim Bursu’ vererek ülkemizde bisiklet kullanımının gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.