cansu gokce universitelerarasi turkiye sampiyonasinda rekor kirdi
18.05.2009

Türkiye’de yüzme dalında tam burslu tek sporcu olan Cansu Gökçe Özten 10 – 11 Mayıs 2009’da Şanlıurfa’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda rekor kırdı.

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü öğrencisi  Milli Yüzücü Cansu Gökçe Özten ile Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi  Pentatlon Türkiye Rekortmeni Efecan Rübendiz geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da yapılan Üniversiteler Yüzme Şampiyonası’nda çeşitli kategorilerdeki yarışlarda hem akademik hem de sportif alanda aynı anda başarılı olunabileceğini ispatladılar.

Önümüzdeki yıllarda Ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeyi hedefleyen Cansu Gökçe Özten yoğun ders programına ek olarak sporun gerektirdiği disiplinle günün altı saatini yüzme antrenmanına ayırıyor.

Cansu Şanlıurfa’da yapılan yarışlarda 50 metre karışık stilde birinci olurken yine 200 metre karışık stilde Türkiye Birinciliği yanında üniversiteler rekoru kırdı.  100 ve 200 metre kurbağalama dallarında da yarışan Cansu bu kategorilerde de üçüncülük derecesi aldı.

Sekiz yaşından beri yüzen ve henüz 20 yaşında olan Özten, 2005 yılında Romanya'da düzenlenen Balkan Gençler Şampiyonası'nda, 2006 yılında Sırbistan'da düzenlenen Uluslararası Belgrad Yüzme Turnuvası'nda, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Yüzme Turnuvası'nda ve Yunanistan'daki Akropolis Yüzme Turnuvası ve Hollanda'nın Eindhoven kentinde düzenlenen Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda mücadele etti.

Atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve atletizm sporlarını kapsayan modern pentatlon dalında Türkiye rekortmeni olan Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Efecan Rübendiz de Şanlıurfa’daki Üniversiteler Yüzme Şampiyonası’nda 100 metre kurbağalama kategorisinde sekizinci, 200 metre serbestte Türkiye 4. sü oldu.

Modern Pentatlon dalında geçtiğimiz haftalarda Bulgaristan’da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden sporculardan biri olan Efecan Rübendiz Kara Harb Okulu’nda düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Atıcılık Şampiyonası’nda 10 metre havalı tabanca atışlarında  44 yarışmacı arasında 17.’lik derecesi aldı.

Sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.