Cumhuriyetimiz Kutlu Olsun
31.10.2016

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenliği "Cumhuriyetimiz Kutlu Olsun" etkinliği 27 Ekim 2016 Perşembe günü  öğrenci ve öğretim elemanlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Kemal Zaim Konferans Salonunda düzenlenen kutlama etkinliklerinde, Öğretim Görevlimiz Evren Yiğit Geniş’in “Cumhuriyet ve Bilimsel Düşünce” konulu konuşmasının ardından, Atılım Trio Grubu bir konser verdi. Solo performanslarıyla etkinlikte yer alan Arjantin Tango Topluluğu’nun gösterisi ilgiyle izlendi.

Sinema Topluluğunun marşlar eşliğinde sunduğu, Cumhuriyet Döneminin en önemli belgesel dokümanlarından olan “Türkiye’nin Kalbi Ankara” filmi izleyicilerde ayrı bir heyecan ve coşku yarattı.

Katılımcılar, programın devamında tarihi ve özgün fotoğrafların yer aldığı “Cumhuriyetimiz Kutlu Olsun” sergisinin açılışına geçti. Cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli kent ve köylerde yapılan Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına yer veren sergi, bir hafta boyunca Mühendislik Fakültesi 2. Kat Fuaye alanında ziyarete açık kalacaktır.