Design Turkey 2017 Ödül Törenindeydik
13.11.2017

Design Turkey 2017 Ödül Töreni 8 Kasım’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüzün katıldığı törende, Ulusal ve uluslararası Tasarım uzmanlarından oluşan sektörel jüri değerlendirmesi sonucunda 14 Kavramsal Tasarım, 38 İyi Tasarım ve 8 Üstün Tasarım ödülü verildi.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz Öğretim Görevlisi Dr. Bülent Ünal “Deniz” başlıklı projesi ile Spor, Hobi, Oyun, Çocuk Ürünleri ve Moda Aksesuarları kategorisinde ve Araştırma Görevlisi Abdülkadir Uruç “Vitalk” başlıklı projesi ile Tıbbi Cihazlar ve Gereçler kategorisinde Kavramsal Tasarım ödülüne layık görüldü. Yine bölümümüz öğrencisi Nirvan Arda Özsuca'nın “Colorful Face” başlıklı projesi ile 2017 mezunu Melis Dabbaklı’nın “Yum-Tam” başlıklı projeleri Spor, Hobi, Oyun, Çocuk Ürünleri ve Moda Aksesuarları kategorisinde ve 2017 mezunu Yusuf Özkan’ın “Fluid” başlıklı projesi Kamu Alanı Ürünleri kategorisinde sergilendi.

Design Week Turkey çerçevesinde gerçekleşen ödül organizasyonu yanı sıra haftada konferanslar, paneller, çalıştaylar ve sergiler de yer aldı. Organizasyon üniversitelere de stand olanağı sağladı. Bu bağlamda Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü olarak 2 ve 3. Sınıf projelerinden bir seçki ile standımızı açtık. Haftaya katılan öğrenciler standda dönüşümlü olarak görev aldı ve bölüm tanıtımında etkin çalıştılar.

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ortaklığında gerçekleştirilen ödül programı, Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri, Tasarımı Bölümü olarak üyesi bulunduğumuz Dünya Tasarım Organizasyonu – World Design Organization tarafından destekleniyor.

2017 Design Turkey kazanan ve sergilenen tasarımlar hakkında detaylı bilgiye https://www.designturkey.org.tr/design-gallery?Year=2017 adresinden ulaşılabilir.