Doç. Dr. Atilla Cihaner’e Teşvik Ödülü
10.12.2012

Üniversitemiz, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Atilla Cihaner 2012 yılı ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır. Dr. Cihaner bu ödüle kimya ve malzeme bilimleri alanında elektrokromik polimerler ve adli-tıpta kullanılabilecek belirteçler konularındaki çalışmalarından dolayı layık görüldü. Dr. Cihaner bu konulardaki çalışmalarıyla literatüre yeni potansiyel elektrokromik polimerler kazandırmakla beraber adli-tıpta kan bulgularının teşhisinde kullanılabilecek yeni bileşiklerin sentezi gibi bilimsel yenilikler getirmiştir. Özellikle malzeme biliminde elektrokromik cihazların yapımında kullanılabilecek yeni polimerlerin sentezlerini gerçekleştirerek elektrokromik malzemeler ailesine yeni üyeler kazandırmış ve bu ailenin daha da büyümesine yardımcı olmuştur. Kısa bir zaman önce yaptığı bir çalışma Journal of Polymer Science, Part A: Polymer Chemistry dergisine kapak olup, bilim camiasına duyurulmuştu. Dr. Cihaner daha öncede kimya bilim dalında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) 2010 yılı ödülü ve yine kimya bilim dalında 2012 yılı Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü’nün sahibi olmuştu. Dr. Cihaner, şu an Atılım Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Projeleri (ALP) desteğiyle kurulan Atılım Opto-Elektronik Malzemeler ve Solar Enerji Laboratuvarı’nda (ATOMSEL, http://atomsel.atilim.edu.tr) gerek elektrokromik cihazlar ve polimerik ışık saçan diyotlar, gerekse güneş pilleri üzerine çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.