Eğlenceli Bilim Merkezi İkinci Aşama Çalısmaları
01.01.1970

TUBİTAK’ın desteklediği Atılım Üniversitesi tarafından yürütülen Eğlenceli Bilim Merkezi 2008 Projesinin ikinci aşama çalışmaları başladı.

Atılım Üniversitesi Sivil Girişim ve Gönüllü Çalışmalar Koordinatörü Y. Doç. Dr. Hacer Erar tarafından üstlenilen projenin ikinci aşaması üstün zekalı çocukların eğitim gördüğü ÜMİT BİLSEM Okulları ile yürütülmeye başlandı.

İlköğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılan bağımsız bir özel eğitim kurumu olan Ümit Bilsem Okulları ile gerçekleştirilen çalışmada öğrencilere haftada bir  gün iki saat Elektronik Atölyesi çalışması yaptırılıyor.

Farklı ilköğretim okullarının 5. sınıflarında eğitim gören, zeka düzeyleri 130’un üstünde belirlenen Ümit BİLSEM öğrencileri ile  yapılacak olan eğitim 2008-2009 ders yılı sonuna kadar devam edecek.