Fat Chef 5 Liseler Arası Yemek Yarışması Tamamlandı
25.04.2016

İşletme Fakültesi Turizm Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından organize edilen ve bu yıl beşincisi düzenlenen Fat Chef Yarışması 22 Nisan tarihinde Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ'un açılış konuşması ile başladı.

Atılım Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği tarafından düzenlenen yemek yapma yarışmasına Ankara'nın farklı ilçelerinden 11 ayrı liseden öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin zorunlu olarak levrek ve patates kullanarak yaptıkları yemekleri, TAFED Başkanı Zeki Açıköz, 5 yıldızlı otellerde görevli executive chefler İsmail Güler, Şenol Bozkurt, radyo programcısı Özgür Aksuna'nun da aralarında olduğu jüri tarafından tadıldı.

Yapılan puanlamanın ardından, Polatlı Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri "Uğur Balığı" adlı yemekle birinci, Özel Atlantik Fen Lisesi "Atlantikoviç" adlı yemekle ikinci, "Tınaztepe Anadolu Lisesi "Levrek Nirvana" adlı yemekle üçüncülüğe değer görüldü.

Dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketleri Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Provost Prof. Dr. Hasan U. Akay, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gonca Güzel Şahin ve TAFED Başkanı Zeki Açıköz tarafından verildi