Atılım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Binasına Taşındı
18.12.2008

4500 m2kapalı alana sahip Fen-Edebiyat Fakültesi yeni binasının açılışı 3 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 16:00’da yapılan törenle gerçekleştirildi. Toplam 58 ofis, 650 kişilik 11 derslik, 5 laboratuvar, 1 arşiv, 1 konferans salonu, 1 çok amaçlı salon, gözlem,  görüşme, grup terapi odaları bulunan binanın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu  yıllar geçtikçe çehresi değişen Atılım Üniversitesi’nde değişmeyen tek şeyin kaliteden ödün verilmeyen eğitim anlayışı olduğunu belirtti.

Atılım Üniversitesi’nde gelişimin devam edeceğini belirten Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu önümüzdeki aylarda hizmete girecek Metal Şekillendirme Mükemmelliyet Merkezi ile üniversite – sanayii işbirliğine örnek teşkil edecek yeni bir birimin daha hizmete açılacağını kaydetti.

Metal Şekillendirme Mükemmelliyet Merkezi ile ilgili bilgilendirme yapan Üretim Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu, DPT desteği ile yaklaşık 3900 m2 kapalı alan üzerinde hizmet verecek Merkez’in, laboratuvar ve deneysel üretim için kullanılacağını söyledi. Avrupa’da sayılı Türkiye’de ise bu alanda çalışan tek merkez olduklarını vurgulayan  Kaftanoğlu,  Ar-Ge ağırlıklı çalıştıklarını belirtti.

Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu’nun konuşmasının ardından fakülte binası ve Prof. Dr. Engin Uzmen Konferans Salonu hizmete açıldı.

Atılım Üniversitesi’nde 1997 yılında çalışmaya başlayan ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2002 yılında emekli olan ve 2007 yılında vefat eden Prof. Dr. Engin Ümit Uzmen’in anısını yaşatacak salonun açılışına, ailesi ve çalışma arkadaşları da katıldı. Atılım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Batum Menteşe ve  Prof. Dr. Emel Doğramacı başta olmak üzere çeşitli üniversitelerde birlikte görev yaptığı meslektaşlarının anılarını paylaştığı tören kokteylle son buldu.