Girişimcilik Ekosisteminin Oyuncuları Bir Araya Geldi
19.10.2017

2-5 Ekim 2017 tarihleri arasında Kemal Zaim Sunel Konferans Salonunda Atılım Üniversitesi, University of Reading ve Ostim Teknopark ortaklığında,  British Council’ın destekleriyle “Empowering Entrepreneurship Ecosystem Leaders: Theory and Action” konulu bir çalıştay gerçekleştirildi.

İngiltere-Türkiye arasında yeni bir işbirliğinin temellerinin atıldığı çalıştaya, İngiltere ve Türkiye’den 15’er araştırmacının katıldı. Araştırmacılar öncelikle Türkiye girişimcilik ekosisteminin sorunlarını birinci ağızdan dinledi. Çalıştayın ilk günü ekosistemin başlıca oyuncuları olan; girişimciler, yatırımcılar, mentorlar, hızlandırıcılar bir araya geldi ve her oyuncu kendi açısından yaşanan sorunları aktardı. Programın devamında, girişimcilere kaynak sağlayan Ankara Kalkınma Ajansı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve TÜBİTAK gibi devlet kurumları uzmanlarına yer verildi. Yaşanan gerçek sıkıntıları dinleyen araştırmacılar, gruplar oluşturarak 4 gün boyunca bu sorunlara çözüm aramak için projeler ürettiler.

Üzerinde çalışılan başlıca problemler; ticarileşme, pazarlama, girişimcilerin önlerindeki engeller ve girişimcilik eğitim sistemi oldu. Projenin mimarlarından Üniversitemiz İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Kalaycı, “Çalıştayın sonucunda ilerleyen zamanlarda hem akademik çalışmalara katkı sağlayacak, hem de ekosistem sorunlarına çare olacak gelişmelerin olacağını umuyoruz ” diye belirtti.