Hamlet: The Tragedy Of A Renaissance Mind
30.11.2008

Atılım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Prof. Dr. Himmet Umunç’un konuşmacı olduğu “Hamlet: The Tragedy of a Renaissance Mind” konulu konferans 19 Aralık 2008 tarihinde Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konuşmasında William Shakespeare’ın Hamlet oyununun baş karakterinin nasıl ilk defa modern bilinci yansıttığı üzerine yorumlarda bulunan Umunç Rönesans döneminde hümanist akımın etkileriyle biçimlenen Hamlet karakterinin çağdaşlarından farklı özellikler taşıdığını ve dogmatik özellikler taşıyan diğer karakterler yanında modern insanın ilk edebi yansıması olduğunu vurguladı.Umunç ayrıca Hamlet karakterinin günümüze farklı bakış açılarından nasıl yorumlandığı konusunda da fikirlerini dile getirdi.