HAVELSAN İle SAYP Protokolü İmzalandı
31.05.2016

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay Ankara’da bulunan Mühendislik Fakülteleri Dekanlarını 27 Mayıs 2016 tarihinde Üniversite-HAVELSAN işbirliği ile konularının tartışıldığı bir kahvaltılı toplantıya davet etmiş ve görüntü işleme; Siber güvenlik ve gizlilik; Büyük veri; Komuta yönetim; Simülator ve modelleme konularında üniversiteler ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından geliştirilen Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) çerçevesinde işbirliğine gitmek istediklerini açıklamıştı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülhan Özbayoğlu HAVELSAN Genel Müdürüne Üniversitemiz ile savunma sanayi kuruluşları ASELSAN, FNSS, MKEK, ROKETSAN, TAI ve TEI arasında 8 Şubat 2016 tarihinde aynı kapsamlı protokolün imzalandığını, HAVELSAN ile yapılacak protokol için hazır olduklarının bilgisini verdi.

27 Mayıs 2016 tarihinde HAVELSAN Akademi Direktörü Doç.Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, Ar-Ge Direktörü Göker Canıtezer ve Stratejik Ar-Ge Müdürü Hakan Çitçi üniversitemizi ziyaret ederek Mühendislik Fakültesinde HAVELSAN’ın ilgilendiği konularda çalışan öğretim üyeleri tarafından yapılan sunumları izlediler. Sunumların ardından Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay adına Genel Müdür Yardımcısı Sayın Savaş Yanık ve Atılım Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Yıldırım Üçtuğ HAVELSAN A.Ş. ile Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) Protokolünü imzaladılar.