Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Nami Çağan’ı Anma Töreni Düzenlendi
28.09.2017

18 Haziran 2017 tarihinde kaybettiğimiz, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı, değerli hocamız Prof. Dr. Nami Çağan’ı Anma Töreni, 22 Eylül 2017 Cuma günü saat 10:00’da Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve üyeleri, Rektör, birçok dekan ve öğretim üyesi ile pek çok üniversiteden dekanlar, akademisyenler, Prof. Dr. Nami Çağan’ın akademik ve siyasi  hayatında ona eşlik etmiş çalışma arkadaşları, dostları, ailesi ve öğrencileri katıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan Anma Töreni, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aynur Yongalık ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un, Prof. Dr. Nami Çağan’ın üniversitemize ve fakültemize yaptığı katkıları, kendisi ile ilgili duygu ve düşünceleri içeren açılış konuşmalarının ardından fotoğraflar eşliğinde,  Prof. Dr. Nami Çağan’ın öğrencilik yıllarından, akademik ve siyasi hayatına, ilgi alanlarına ve başarılarına dokunan yaşam öyküsü okundu.

Programın belki de en duygusal bölümünü oluşturan “Anılarda Prof. Dr. Nami Çağan” bölümünde; renkli bir hayatı ve kariyeri olan Prof. Dr. Nami Çağan hakkında, siyaset geçmişinden akademi yıllarına, asistanından arkadaşlarına birçok kişi söz aldı. Milli Savunma ve Adalet Eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Erdal Onar, Prof. Dr. Kamil Mutluer, Prof. Dr. Sadık Kırbaş, Av. Ömer Gören, Eski Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Necati Uyar, Prof. Dr. Sarper Süzek,  Prof. Dr. Celal Göle, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet İstemi, Prof. Dr. Ahmet Kılıçoğlu, Prof. Dr. Haluk Günuğur ve Arş. Gör. Zeynep Müftüoğlu, bu bölümde anılarını paylaşanlardan bazılarıydı. Anı konuşmalarında son sözü ise Prof. Dr. Nami Çağan’ın eşi Sayın Neşe Çağan alarak eşine dair duygu ve anılarını paylaştı.

Anma konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından, sağlığında kendisine verilmek istenen teşekkür plaketi Çağan Ailesi’ne takdim edildi. Ardından, Prof. Dr. Nami Çağan’ın yazarlığını Prof. Dr. Mualla Öncel ve Prof. Dr. Ahmet Kumrulu ile paylaştığı ve bu yıl 26. baskısı yapılarak Prof. Dr. Nami Çağan anısına ithaf edilen “Öncel/Kumrulu/Çağan: Vergi Hukuku” kitabı Prof. Dr. Mualla Öncel tarafından Sayın Neşe Çağan’a sunuldu. Son olarak da Hocamızın kaybının ardından anısına açılan ve arkadaşları, meslektaşları, öğrencileri ve birçok seveninin yazılarının yer aldığı “Prof. Dr. Nami Çağan Anı Defteri”, Prof. Dr. Sarper Süzek tarafından Sayın Neşe Çağan’a teslim edildi.

Takdimlerin ardından Prof. Dr. Nami Çağan’ın oğlu Ahmet Şevket Çağan ve kızı Hazel Çağan Elbir söz alarak, katılımcılarla, babaları ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını  paylaştılar.

Anma Töreninin kapanışı, Prof. Dr. Nami Çağan’ın en sevdiği şarkılardan biri olan “My Way” eşliğinde hayatının farklı kesitlerinden karelerin yer aldığı video gösterimi ile yapıldı.

Anma Töreni sonrasında, Prof. Dr. Nami Çağan’ın, Fakültesinde yaşamaya ve yaşatılmaya devam edileceği, Fakülte girişinde yer alan amfiye “Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Nami Çağan Amfisi” adı verildi.