Hukukçular Hukukta Kariyer Forumu’nda Buluştu
14.12.2016

Atılımcı Hukukçular Topluluğu’nun bu yıl dördüncüsünü düzenlendiği Hukukta Kariyer Forumu’na çeşitli üniversitelerden yaklaşık 320 hukukçu adayı katıldı. İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi,  Hacettepe Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerden hukukçu adayları 10-11 Aralık’ta Atılım Üniversitesi’nde buluştu.

"Hakim ve Savcılık", "Akademisyenlik", "Noterlik", "Tahkim ve Arabuluculuk" konularının yanında "Hava ve Uzay Hukuku", "Spor Hukuku", "Bilişim Hukuku" gibi subjektif alanlarda da uzman hukukçuların da katıldığı forumda hukukçu adayları sorularını sorma fırsatı buldular.

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Serdar Hoş ile Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet İstemi ise akademisyenliğin zorluklarından ve keyifli yanlarından bahsettiler.

Av. Mustafa Köroğlu avukatlık mesleğine başlangıcından, devamındaki zorluklardan ve bu süreçte her şeye rağmen pes edilmemesi gerektiğinden bahsetti. Kendisini geliştirmek isteyenlere hitaben; “Staj döneminde bir şeyler öğrenilmek isteniyorsa, yanında staj yaptığınız avukatın deneyimlerini sömürerek bunu sağlayabilirsiniz.” dedi.

“Adliye Koridorları” başlığı altında konuşmacılar Av. Ömer Ata ve Av. Oğulcan Kesedar stajyerlik yaptıkları zamanda her stajyer gibi yaşadıkları endişelerden ve bunlardan nasıl sıyrıldıkları hakkında samimi bir konuşma yaptılar.

Forum süresince; günümüzde hukuk mezunlarının gittikçe artması ve buna duyulan endişenin giderilmesi için hukukçuların kendisini geliştirmesi gerektiği vurgulanırken; bir alan seçmenin ve yabancı dile sahip olmanın gerekliliği üzerinde duruldu.