Kadriye Zaim Kütüphanesi Akademik Etkinlik Günleri
30.03.2015

Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi’ 51. Kütüphane Haftası kapsamında “Kadriye Zaim Kütüphanesi Akademik Etkinlik Günleri” gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk günü (25 Mart 2015) “Üniversite Kütüphanelerine Eleştirel Bakış” tartışıldı. Panele Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ünal moderatörlük yaparken, Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin “Bir Kamusal Mekân Olarak Üniversite Kütüphanesinin Dönüşümü”, Kütüphane Müdürü Nilüfer Ünal “Kuruluşundan Günümüze Atılım Üniversitesi Kütüphanesi”, Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü Eğitim Teknolojileri Uzmanı Fatih Köroğlu “Uzaktan Eğitim'de Kütüphane'nin Rolü”, Atılım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yrd. Doç. Dr. Gökşen Aras “Kütüphane ve Okuma Alışkanlığı”, Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Hasan Furkan Kalkan “Kütüphanenin Üniversite Öğrencileri Üzerindeki Rolü” üzerine konuşma yaptı.

Akademik etkinliklerin ikinci gününde (26 Mart 2015) “Bilimsel Yayınlar ve Açık Erişim” konuşuldu.  Atılım Üniversitesi Rektör Yrd. (Provost) Prof. Dr. Hasan U. Akay’ın moderatörlük yaptığı panelde, “Açık Erişim ve Açık Bilim” konusunda Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Tonta, “Açık erişim Dergilerinin Popülerliği ve Etki Faktörleri” konusunda Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Korhan Levent Ertürk,  “Akademisyenlerin Bakış Açısı ile Bilimsel Yayınlara Açık Erişim” konusunda Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nergiz Çağıltay, “Açık Erişimde Riskler ve Doğru Konumlanmak” konusunda İstanbul Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç ve son olarak “Fikri Haklar Bağlamında Açık Erişim” konusunda Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Araş. Gör. Serap Özbey, Araş. Gör. Dr. Kumru Kılıçoğlu Yılmaz sunumlarını gerçekleştirdiler.