KASAUM TRT Kent Radyo Ankara'nın Konuğu Oldu
03.07.2017

KASAUM Müdürü A. Aslı Şimşek ile KASAUM üyesi Öğr. Gör. Damla Songur, 28 Haziran 2017 Perşembe Günü TRT Kent Radyo Ankara'nın (105.6 frekansında) “Kent ve Kadın” konulu "Gün Ortası Perşembe" programının konuklarıydılar.

Programda, Atılım Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM)’un amacı ve etkinlikleri üzerinde duran Akademisyenlerimiz, Merkezin çalışmalarının kadına ve Ankara’ya etkileri üzerine soruları yanıtlarken, kadın ve kentli hakları, kadın dostu kent konularına değinerek bu alanlarda üniversitelerin üzerine düşen görevler hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Programda üzerinde durulan proje ve etkinlikler ise şöyleydi: “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs” Projesi, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Kadına Yönelik Şiddet” çalışma grupları, BM ile birlikte yürütülen etkinlikler, “Kadına Şiddete Karşı Dünyayı Turuncuya Boya” kampanyasının yansımaları, AKADEM’in çalışmaları, Ankara’da sığınma evlerine bağış kampanyaları, Ankara Marka Festivalinde gerçekleştirilen "Atılım Üniversitesi ile Dünyayı Eşitliğe Boyamak İçin Bir Adım: Kadın Dostu Kampüs Atölye Çalışması.