KASAUM'dan Akran Eğitimi
07.11.2016

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ SONLANDIRMAK İÇİN

KASAUM’DAN AKRAN EĞİTİMİ

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nin Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında tüm dünyada hayata geçirdiği “Kadınlara Yönelik Şiddeti Sonlandırmak için Birleşin (UNiTE) Kampanyası”na Türkiye’de ev sahipliği yapmaktadır.  Bu kapsamda BM, üniversite öğrencileri arasında kadına yönelik şiddetle mücadelede bir farkındalık oluşturmak amacıyla Ankara’daki üniversitelerle ve kadın çalışmaları birimleriyle işbirliği kurmaktadır.

Atılım Üniversitesi KASAUM da bu işbirliğinin bir ortağı olarak yer almaktadır. Bu çerçevede KASAUM Başarıyı Paylaşım Programında yer alan öğrencilere KASAUM-ETPO işbirliği ile KASAUM Ofisinde 2 Kasım 2016 Çarşamba günü sabahtan öğlene kadar süren bir akran eğitimi semineri düzenlendi. Seminerde açılış sunuşunu yapmak üzere KASAUM Müdürü Doç Dr. Gül Güneş’in yanı sıra, eğitimi vermek üzere Yrd. Doç. Dr. Ceyhan Çiğdemoğlu, Dr. Aslı Şimşek ve Öğr. Gör. Damla Songur yer aldı.

Kasım ayının haftası tamamlanacak olan akran eğitiminin ardından eğitime katılan öğrenciler, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nden başlayarak 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar 16 gün boyunca devam eden uluslararası kampanya kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması için kampüs içinde farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları düzenleyecekler. “16 Günlük Aktivizm” etkinlikleri olarak adlandırılan kampanyanın ana rengi ise turuncu. KASAUM Başarıyı Paylaşım öğrencileri yakında tüm kampüse “Dünyayı Turuncuya Boyayalım: Kadına Yönelik Şiddete Son Vermek İçin Harekete Geçelim” diye seslenecekler.