Atılım Üniversitesi Meslek Tanıtım Günleri
12.05.2009

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen orta öğretim kurumlarındaki rehber öğretmenlerle meslek seçimi yapacak öğrencileri meslekler konusunda bilgilendirmeyi ve doğru karar vermelerini  hedefleyen “Meslek Tanıtım Günleri” 7-8 Mayıs 2009 tarihlerinde yapıldı.

Program 12 kurumdan 60 rehber öğretmen ve yaklaşık 1000 öğrencinin  katılımıyla gerçekleştirildi. Tanıtım Günleri kapsamında meslek dalları, eğitim ve çalışma koşulları, istihdam, akademik açılımları gibi konular yanında; kendini tanıma ve motivasyon, sınav kaygısı gibi konularda da bilgiler sunuldu.

Tanıtım Günleri süresince bölümlerin tanıtıldığı konferansların yanı sıra fakültelerde kurulan standlarda yakın gelecekte meslek ve alan tercihi  yapacak öğrencilere Atılım Üniversitesi ve bölümleri hakkında bilgiler verildi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Geleceğin Meslekleri: Sosyal Bilimler, Sınav Kaygısı, Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar, Geleceğin Meslekleri: Mühendislik, Dünyada ve Türkiye’de Gelişmler, Yeni Meslekler ve İstihdam, Kendini Tanıma, Motivasyon ve Okul Başarısı, Bilişim Sektörü Meslekleri ve Eğitimleri konularında gerçekleştirilen konferanslara ek olarak Üretim Mühendisliği Bölümü Eğlenceli Bilim Merkezi ve Psikoloji Bölümleri tarafından çeşitli atölye çalışmaları gerçeleştirildi.

Psikoloji Bölümü atölye çalışmalarında psikoloji alanının tanıtımı, klinik psikoloji gözlem ve görüşme odalarının incelenmesinin ardından psikoloji bölümü deneysel laboratuvarında poggendorf ilizyonu, ames trapezoidal pencere ilizyonu ve stereokinetik koni ilizyonu gerçekleştirildi.

Üretim Mühedisliği Bölümü ve Eğlenceli Bilim Merkezi işbirliğiyle yapılan ve bu yıl ilk kez düzenlenen Üretim Mühendisliği Atölye Çalışmaları kapsamında  öğrenciler mühendislik fakültesi atölye ve malzeme laboratuvarlarını gezerek öğretim üyelerinden bilgi alma imkanı buldular. Eğlenceli Bilim Merkezi’nde kurulan atölyede  döküm yaparak madalyon üretimi gerçekleştiren öğrencilere üretim teknolojilerine ilişkin video gösterimi yapıldı. 

Erken Başarı Koleji, Celal Aydın Dershaneleri, İlkem Koleji, Sokullu Lisesi, Bilim Koleji, Çağlayan Pınar Koleji, Tınaztepe Lisesi, Rıdvan Binnaz Ege Anadolu Lisesi, Ferda Koleji, Baştem Okulları, Bilgi Anadolu Lisesi, Gazi Üniversitesi Vakfı Fen Lisesi öğrencileri yanında TED Ankara Koleji öğretmenleri tanıtım günleri etkinliklerine katıldı.