Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü "Bir Eser Bir Doku" Öğrenci Çalışmaları Sergisi Açıldı
15.03.2017

Üniversitemiz Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, "Bir Eser Bir Doku" felsefesi ile hazırlanan öğrenci çalışmaları sergisini açtı.

“Tekstilde Yaratıcı Yaklaşımlar” dersi kapsamında 14 öğrencinin çalışmalarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi salonunda 14.03.2017- 20.03.2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Dersin yürütücüsü Öğr. Gör. Esra Seçim  “Bir tasarımcının farklı ve yaratıcı olabilmesi için ufkunu genişletmesi, çeşitli alanlara ilgi duyması ve farklı kaynaklardan faydalanması kaçınılmazdır. Nitelikli bir moda tasarımcısı olabilmek için de bilgi ve beceri dışında yaratıcı olmak en önemli unsurlar arasında yer alır. Sanat ve sanat anlayışları yüzyıllardır moda alanı ve moda tasarımcılarının vazgeçilmezleri arasında yer almış ve bazı zamanlarda genel görüntüsünden ya da anlatılmak istenen düşünceden, bazı zamanlarda da motiflerinden, renklerinden, biçimlerinden, etkilenerek tasarımlarını oluşturmuşlardır. Biz de Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü olarak sektördeki hızlı değişime ayak uydurabilen, tasarımlarına ilham kaynağı bulmakta zorlanmayan, etkileşim içerisinde bulunduğu her şeyi algı ve estetik süzgecinden geçirerek tasarımlarına çıkış noktası olarak kullanabilen tasarımcılar yetiştirmeyi hedefliyor ve bu doğrultuda proje konuları geliştiriyoruz. Bu sergimiz bahsettiğimiz amaçlar doğrultusunda atılan adımlardan biri. Çalışmada öğrencilerimizden ünlü ressamların eserlerinden yola çıkarak eserlerin kumaş ile reprodüksiyon çalışmalarını yapmalarını istedik. Alışılmışın dışında malzemeleri boya yerine lifler ve kumaşlardı. Seçtikleri eserlerin bire birini tekstil yüzeyi halinde tasarladılar. Sonuç olarak, dünyaca ünlü ressamların eserleri 14 tasarım öğrencisinin birbirinden değişik, özgün, geliştirilebilir ve pazarlanabilir tekstil yüzeyi halinde  ortaya çıkarılmıştır.  ” sözleri ile serginin detaylarını anlattı.