n- Etkinlik'te 'En'ler Buluştu
22.02.2018

Her sene Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen n-Etkinlik, bu sene de alanındaki en'leri buluşturdu.

22-23 Şubat 2018 tarihlerinde Mühendislik Fakültesi 2. katta 10:00-15:30 arasında gerçekleşen olan etkinliğin katılımcıları arasında bir de çekiliş yapılarak çeşitli ödüller verildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak aşağıda bilgileri ve kısa özgeçmişleri verilen çeşitli meslek gruplarında alanında uzman isimler katıldı.

 

KONUŞMACILAR

Semih Yalman
Algı ve Hikaye Stratejisti,
Doğuş Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi
Koç Üniversitesi Pazarlama ve Marka Yönetimi Öğretim Üyesi 
Dreamstalk’ın kurucusu (Dreamstalk: Ülke çapında üniversite öğrencilerinin hayallerini dinleyen ve sponsor yardımı hayallerin gerçekleştirmesini sağlayan bir sosyal sorumluluk platformu.)
Besteci, yazar, yelkenci ve yoga eğitmeni
Kendisi aynı zamanda EADA bussiness school’da algı,marka ve inovasyon konularında ders vermektedir. 15 kitabı bulunmakta.

Nazlı Esen 
Dr Tea Co.’nun kurucusu kadın girişimci. Yurtdışından çay ithalatı yapıp kendilerine has demleme teknikleriyle bu konsepti kurmuş oldu. 
Kendisi Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olup, yüksek lisansını tamamlamıştır.

Erdem Lafcı
AAPS Bilgi Teknolojileri kurucusu
Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Ankara Development Agency’de çalışmakta olup kendisi Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur.

Bahar Akın 
Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu 
Gemsan’da ARGE uzmanı olarak çalıştıktan sonra Pfizer’de 4 sene satış tecrübesi vardır. 
‘Yap Gitsin & Hatalarını Tanımak ve Yönetmek İster Misin?' kitabının yazarı
Kendisi aynı zamanda yaşam ve satış koçluğu alanlarında eğitimlerine devam etmektedir.

Ian Lennart Surraville 
Yazar ve bağımsız/serbest gazeteci
MG İletişim Stratejisi Ajansında Strateji Sorumlusu
Interview Turkey Dergisi Genel Yayın Yönetmeni 
Harvard Üniversitesi Edebiyat, New York Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu
Bağımsız fotoğrafçı

Nazlı Angın
MG İletişim Stratejisi Ajansında Yönetici, Yaratıcı Yönetmen 
Hacettepe Üniversitesi mezunu

Emrah Yılmaz 
Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş.’de ARGE Müdürü 
CyberTech LTD girişimcisi
YolBil’de ARGE sistem mimarı
Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu
"Görme Engelliler için Navigasyon" projesinde ödül almıştır.

Uğur Turan 
Güral Porselen İşletme Müdürü
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu
Şu an, Güral Porselen Üretim Takımlar Töneticisi olarak görev yapmaktadır.

Tüzün Süsveren
Nurol Makina ve Sanayi Şirketinde Planlama ve Tedarik Müdürü 
ODTU Metalurji Mühendisliği mezunu
Türk Traktör ve TAİ’de iş geçmişi bulunmaktadır.

 

1. Gün

Birinci gün Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur BAÇ'ın konuşmasıyla açılış yapıldı. Ardından Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Caner Kandemir kısaca topluluk ve n-Etkinlik hakkında bilgi verdi. 

İlk konuşmacı Tüzün Süsveren (Nurol Makina ve Sanayi A.Ş. Planlama ve Tedarik Müdürü) mezuniyet, iş bulma süreci, ve iş hayatı boyunca yaşadığı tecrübeleri bize aktardı. Konuşmanın sonunda soru cevap şeklinde dinleyiciyle güzel bir etkileşim kuruldu.

İkinci oturumda Bahar Akın, karar verme süreçleri ve sağlıklı karar vermek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını, dünyanın en ünlü iş adamlarından örneklerle anlattı. Konuşmanın ardından gerçekleşen soru cevap kısmından sonra, Bahar Akın'ın yazdığı "Yap Gitsin" adlı imzalı kitabın çekilişi yapıldı.

Üçüncü oturum,13:30'da başladı. Erdem Lafçı üniversite yıllarında mobil uygulama yazılımlarına olan ilgisi, üniversite yıllarında yazdıkları yazılımlar, şirketleşme süreci, bu süreçte öğrendikleri , zorlukları ve keyifli kısımları öğrencilerle paylaştı. Konuşma, soru cevap aşamasının ardından sonlandı.

Dördüncü oturumda Ian Lennart Surraville ve Nazlı Angın birlikte sahneye çıktılar. Nazlı Angın kısa bir bilgilendirme konuşması yaptıktan sonra, Ian Lennart Surraville insanlık ve 4.0 Endüstri Devrimi arasındaki ilişkiden bahsetti. Konuşma, katılımcılar tarafından büyük ilgi çekti. Konuşma ve soru cevap aşamalarının ardından çekiliş yapıldı.

2. Gün

Endüstri Mühendisliği Bölümü 3.sınıf öğrencisi Caner Kandemir'ın açılış konuşmasının ardından TeaCo'nun kurucusu kadın girişimci Nazlı Esen üniversite yıllarından kısaca bahsetti ve yüksek ilgi çeken girişim hayatından bahsetti. Böyle bir girişime nasıl karar verdiği, bu süreçte yaşadığı zorlukları, bu süreçte şanslı ve şanssız olduğu anlardan bahsetti. Soru cevap kısmının ardından çekiliş yapıldı.

İkinci oturumda Semih Yalman, hayal etmenin gücünü, önemini ve hayalin hayatımızdaki yerini anlattı. "Dreams Talk"tan bahsettiği konuşmasının ve soru cevap kısmının ardından Atılım Store'dan 50tl'lik hediye çeki çekilişi yapıldı.

Üçüncü oturumda Uğur Turan (Güral Porselen İşletme Müdürü) iş hayatında başarılı olmanın yolları, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gereken alanlar, yeni mezun mühendislerden beklenenler ve işe alım süreçleri hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ve soru cevap kısmının ardından çekiliş yapıldı.

Dördüncü ve son oturumda Emrah Yılmaz, okul hayatı, engellilere özel bulduğu icatlar ve buluş süreçleri; bu süreçte karşılaştıkları, "yapılmaz" deneni yapması ve şu anda yaptıklarından bahsetti. Karşısına çıkan zorluklar bunlarla başa çıkış yöntemlerinin altını çizdi. Soru cevap kısmı yapıldıktan sonra çekiliş yapıldı ve etkinlik sonlandı.