Nafi Güral Girişimcilik Eğitim Serilerine Konuğumuz Oldu
27.10.2017

Üniversitemiz İşletme Bölümünün ARGEDA TTO ile birlikte düzenlediği, bu sene beşincisi gerçekleşmekte olan Girişimcilik Eğitim Serileri, sektörünün önde gelen isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Girişimcilik Eğitim Serileri kapsamında düzenlenen konferans, 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 11:00’da İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferansa, Kütahya Porselen San. A.Ş.’nin ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Nafi Güral konuğumuz olarak katıldı.

Nafi Güral, öğrencilerimiz ve akademik personelimizden oluşan katılımcılarla,  başta tecrübeleri olmak üzere, yola çıkış hikâyesi, sektöre kazandırdığı yeni fikirler, girişimcilere sağlanan destekler ve özellikle de kendi işini kurmak isteyen/ bir fikri olan girişimci adaylarına yönelik önerilerini paylaşırken, öğrencilere yol gösterecek birtakım tavsiyelerde bulundu.

Güral'ın önerilerinden bazıları şöyleydi:

Hayal Kurun

İmkânsız olarak görülen şeylerin aslında imkânsız olmadığını, çalışarak her şeyin üstesinden gelinebileceğini anlatan Güral, hayal kurmanın ve bu hayalin peşinden gitmenin önemini vurguladı. Makul hedefler koymanın ve doğru hayallerin peşinden gitmenin, beraberinde başarıyı da getireceğini söyledi. Hatta kendi işinin sahibi olmanın da bu hayallerden biri olması gerektiğini; bunun için azimli ve cesur olmak gerektiğini ifade etti.

Çalışkan Olun

Çalışmanın insanı dinç tuttuğunu, yorulmak kelimesini dahi kullanmadığını ifade eden Güral, gençlere de bunu öğütledi. Çalışmaktan korkmadan, mazeretlerin ardına sığınmadan çalışmak gerektiğini, mazeretlerin başarısızlığın göstergesi olduğunu ve mazeret üretmek yerine yorulmadan çalışmaya devam etmenin önemini vurguladı.

Olumsuz Duygu ve Düşünceleri Hayatınızdan Çıkarın

Umutsuzluk, yorgunluk, yılgınlık, bıkkınlık ve çaresizlik gibi kavramların, insanın hayatında yer almaması gerektiğinden bahsederek, bu tip duygu ve düşüncelerin kişiyi başarıdan uzaklaştıracağını ifade etti. Bunun yerine insanın kendini, kendine yetecek şekilde yetiştirmesi gerektiğini belirtti.

Çevrenize Dikkat Edin ve Sosyal Hayatınıza Önem Verin

Bu noktada konuğumuz, insanın çevresinden etkilendiğini ifade etti. Bu nedenle, insanın çevresinde bilgi ve görgüsünden yararlanabileceği insanların olmasının önemini vurguladı. Ayrıca sosyal hayatta yer edinebilmek için insanın kendini düzgün ifade etmesi gerektiğinin, çok şey bilinse dahi doğru ifade etmedikten ve bu bilgiyi kabul ettirmedikten sonra bunun yetersiz kalabileceğinin altını çizdi.

İşinizi Sevin

İnsanın sevdiği işi yapmasının önemini vurgulayan Güral, işini sevmenin ve sevdiği işi yapmanın insanı mutlu edeceğini belirtti. Bu mutluluğu, başarının bir diğer anahtarı olarak nitelendirdi.

Teknolojiyi Takip Edin ve Üretken Olun

Teknolojiyi, insanın kendini gerçekleştirebilmesi konusunda en büyük yardımcılarından biri şeklinde tanımlayan konuğumuz, teknolojinin hızla değiştiğini ve gelişen bilgi teknolojisine ayak uydurmanın gerekli olduğunu söyledi. Araştırma yapmanın, güncel literatürden haberdar olmanın ancak bu şekilde sağlanabileceğini ifade etti.

Liderlik, Yenilik ve AR-GE konuları hakkında konuşmak üzere yeniden Atılım’lı öğrencilerle bir araya gelmek istediğini belirten Güral,etkinliğe katılan Doğan Haber Ajansına röportaj vererek muhabirlerin sorularını yanıtladı.