Öğrencilerimiz Kendi Uçaklarımızla İlk Uçuşlarına Başladı…
01.03.2018

2017 yılında ATILIM Üniversitesi Mütevelli Heyetinin ‘’Kendi eğitim uçağına sahip ilk vakıf üniversitesi olma’’ kararı doğrultusunda Ağustos 2017 de ‘’ATILIM Üniversitesi Genel Havacılık İşletmesi’’ kurularak 2 adet TECNAM P 2008 JC uçağı, eğitim filosunun ilk uçakları olarak envantere alındı. 2017 yılında alınan karar 2018 yılında hayata geçirildi.

İlk öğrencisini 2015-2016 döneminde alan ATILIM Üniversitesi SHYO Pilotaj Bölümü, SHGM mevzuatlarına uygun Sertifikalı Teorik Bilgi ve Uçuş Eğitimi vermek amacıyla Ocak 2017 tarihinde Uçuş Eğitim Organizasyonu (FTO) olarak SHGM tarafından yetkilendirildi. Teorik Bilgi ve Uçuş Eğitimi olarak iki ana bölümden oluşan Pilotaj Eğitiminin “Teorik Eğitimi” Üniversitemiz tarafından verilmekte. Teorik eğitimi tamamlayan pilot adayları uçuş eğitimlerini, yapılan “Eğitim Protokolü” kapsamında Atlantik Uçuş Akademisinde (AFA) alıyor.

Atılım Üniversitesi Uçuş Okulu ile pilotaj öğrencilerinin uçuş eğitimlerinin ATILIM Üniversitesi bünyesinde yaptırılması hedefleniyor. Sahip olunan eğitim uçak sayısının 2020 yılına kadar kademeli olarak 3 TECNAM P-2008 JC, 3 TECNAM P-2010 ve 1 TECNAM P-2006 Çift motorlu olmak üzere toplamda 7’ye ulaşması planlanıyor. Bu doğrultuda, 2019 yılının sonuna kadar AFA Uçuş Akademisi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan eğitim uçuşlarının tamamı, 2020 yılından itibaren kendi uçuş okulumuz tarafından 7 uçuş öğretmeni ile gerçekleştirilecek.

Uçuş Okulumuzun 2020 yılında 7 eğitim uçağı ile 75 Pilotaj öğrencimizin toplam 5.000 saatlik uçuşunu Sivrihisar, Esenboğa ve Kapadokya Havalimanlarından yılın 12 ayı uçuş yapılacak şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.