Origami ve Matematik Lisans Araştırma Projesi II. Zeka ve Yetenek Kongresi’nde
11.12.2014

Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen 2. Zeka ve Yetenek Kongresi 29-30 Kasım 2014 tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleştirildi. Açılış konulmasını vakfın Başkanı Emrehan Halıcı’nın yaptığı etkinliğe,  alanında uzman bir çok ismin yanısıra Ezel Akay, Ayça Şen ,Alper Canıgüz gibi medya ve sanat dünyasının tanınmış simaları da katıldılar.

Atılım Üniversitesi’nde 2013-2014 akademik yılında Matematik Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Origami ve Matematik” adlı lisans araştırma projesi(LAP) yürütücüleri  Dr. Elif Medetoğulları, Dr. Cansu Betin Onur veproje ekibinden Bilişim Sistemleri Mühendisliği  4. Sınıf öğrencisi Emine Özge Özgen  kongrenin  İyi Uygulamalar ve Projeler bölümünde ’ Origami ile Eğlenceli Matematik’  adlı etkinlikle yer aldılar. Temel düzeyde bir takım geometri konularının Origami ile anlatıldığı özellikle matematik öğretmenlerinin ilgisi büyük oldu. İki gün yarımşar saat olarak planlanan etkinlik yoğun ilgiden dolayı özellikle ikinci gün 2 saat boyunca devam etti.