Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Atılım'daydı
19.04.2016

Girişimcilik Eğitim Serileri başlığı altında iş dünyası ile akademiyi bir araya getirmeye devam ettiğimiz eğitimlerin III. dönem konuğu Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Sabancı oldu. Etkinlik öncesinde Ali Sabancı ve üniversite üst yönetiminin katılımı ile Rektörlük girişine ziyareti anısına ağaç dikimi yapıldı ve ardından konferans salonuna geçildi.

Atılım Üniversitesi mensuplarının ilgi ve katılımının yüksek olduğu etkinlikte Ali Sabancı yeni nesil girişimciler, iş modelleri ve başarı girişimlerin ortak noktalarından bahsetti.

Türkiye’de girişimciliğin gelişimi için, bu nosyonun küçük yaşlardan itibaren desteklenmesi gerektiğini “herkes her şeyi yapabilir” sözü ile başladığı konuşmasında bireylerin öncelikle işe, vizyonlarını genişleterek başlamaları gerektiğini söyledi. Sabancı, Üniversite sıralarından itibaren farklı din, dil, ırk ve görüşten insanlarla iletişim halinde olmanın ve yeni şeyler öğrenmenin farklı bakış açıları kazanmanın bireyin kendi gelişimi için önemini konuşmasının başında vurguladı.

Ali Sabancı konuşmasında her aklına gelen fikri hayata geçirmeyi girişkenlik olarak ifade ederken girişimciliği ise mevcut iş yaşantısında seçilen bir alternatif ve yararlı şeyleri insanlarla buluşturmak olarak tanımladı. “Her akla geleni yapmak girişimcilik değildir bununla beraber hata yapmaktan korkarak da girişimci olunamaz” diyen Sabancı, büyük kitlelere hitap etmenin ve vaatlerini yerine getirmenin başarılı girişimlerin olmazsa olmazları olduğunu vurgulayarak, girişimci doğulmaz ama olunur prensibinin geçerli olduğu da belirtti.

Ali Sabancı konuşmasında, bazı girişimcilerin altın kaşık ile doğsalar bile genel anlamda girişimciliğin genlerden bağımsız olarak geliştiğinin ve girişimci ekosistemi ile desteklenmesinin gerekliliğini vurguladı. Sabancı, sermayeye erişimin önemli olduğunu fakat günümüzde yatırımcılar ile bunun biraz daha kolaylaştığını bu nedenle önemli olanın itibar, topluma faydalı ürünler sunabilmek ve iz bırakabilmek olduğunu ayrıca ifade etti. Girişimcilikte illaki yeni bir ürün değil Pegasus Hava Yollar’ı örneğinde olduğu gibi süreçlerde yapılan yeniliklerin ve yeni iş modelleri oluşturmanın katma değer oluşturduğunu dinleyiciler ile paylaşan Ali Sabancı konuşmasını iş hayatından güncel, bilinen örnekler vererek tamamladı.