Prof. Dr. Atilla Cihaner'e Teşvik Ödülü
24.07.2015

2015 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlanmış ve 24.07.2015 tarihinde açıklanmıştır. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2015 yılında 4 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül ve 13 Teşvik Ödülü verilmesine karar verilmiştir. (http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/2015-yili-tubitak-odulleri-aciklandi)

Bilim Ödülü, Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilmektedir. 

Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulmuş bulunan Özel Ödül, yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verilmektedir.

Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına verilmektedir.

Üniversitemiz Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Cihaner, elektrokromik polimerler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları sebebiyle Teşvik Ödülü almıştır. Kendilerini ve ödül alan tüm bilim insanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 


 Prof. Dr. Atilla CİHANER

 Anabilim Dalı: Kimya / Fiziko Kimya

 Araştırma Alanları: Konjuge ve Elektrokromik Polimerlerin Sentezi, Tanımı ve Optoelektronik Uygulamaları, Yeni Monomer Tasarımları, Sentezi ve Polimerizasyonları, Adli-Tıp Bilimi ve Analitik Kimya Alanında Kullanılabilir Kemiluminesans ve Akıllı Algılayıcıların Sentezi

 Görev Yeri: Atılım Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Ve Uygulamalı Kimya Bölümü

 Daha fazla bilgi için: http://atomsel.atilim.edu.tr/people/atilla-cihaner