Prof. Dr. Aysıt Tansel Üniversitemizdeydi
15.12.2014

İktisat Bölümümüz tarafından üniversitemize davet edilen Prof. Dr. Aysıt Tansel “Nüfusun Yaş Yapısı ve İşgücü Piyasası” konulu konferans ile öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle 12 Aralık 2014 Çarşamba günü İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda bir araya geldi. Atılım Ekonomi Topluluğu’nun da katkıda bulunduğu etkinlikte , Prof. Tansel işgücü piyasasında yakın dönemdeki gelişmeler ve eğilimleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.  Sayın Tansel sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Prof. Dr. Aysıt Tansel Hakkında

Aysıt Tansel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde İktisat Profesörüdür. Adana Kız Lisesini birincilikle bitirmiş ve lisans derecesini ODTÜ'den yüksek iftiharla almıştır. MA derecesini University of Minnesota'dan, doktorasını ise State University of New York'tan almış ve Cornell University ve Yale University'de doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. Bonn'daki Institute for the Study of Labour (IZA) ve Kahire'deki Economic Research Forum (ERF)'un araştırmacı üyesidir. Çalışma alanları eğitim iktisadı yoğunluğu ile işgücü piyasası iktisadıdır. Ekonomik büyüme modelleri ve eğitim, eğitimde toplumsal cinsiyet ve eşitsizlik, toplumsal cinsiyet ve eğitimin getirisi, eğitime ulaşımın belirleyicileri, sağlık sorunları, dershane eğitimi, işgücüne katılım, işsizlik ve beyin göçü ilgi alanlarının alt başlıklarıdır. Makaleleri; Career Development International, Economics of Education Review, Journal of Development Economics, Economic Development and Cultural Change, Applied Economics ve Public Choice gibi dergilerde yayımlanmıştır.

 

Prof.Tansel’in hazırladığı “2050’ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim: İşgücü Piyasasına Bakış” başlıklı TÜSİAD raporu linkinden indirilebilir.