Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu’na Ödül
28.11.2012

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Istanbul Demir ve Demir Dışı İhracatçıları Birliği (IDDMIB), Istanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından ortaklaşa METALIK FİKİRLER 1. ARGE PROJE PAZARI 31 Ekim-1 Kasım 2012 tarihleri arasında Istanbul Lütfü Kırdar Salonlarında düzenlenmiştir. Bu Proje Pazarında, Sanayicilerin, Akademisyenlerin ve öğrencilerin projeleri ve tezleri sergilenmiştir.

 

 

TİM, IDDMIB, ve İMMİB yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda sektördeki ihracat düzeyinin sınırına geldikleri, bundan sonra ihracatı geliştirmek üzere inovasyon ve ARGE ürünü olabilecek özgün ürünlerle ihracatı artırabileceklerini belirtmişlerdir.

 

Bu nedenle inovasyon ve ARGE çalışmalarını ödüllendirmek istediklerini söylemişlerdir. YÖK veri tabanından kendi sektörleri içinde en fazla araştırma ve tez çalışması yaptıran akademisyenleri aramışlar. Türkiyede, metal ve imalat sektöründe en fazla araştırma ve tez yaptıran kişi olarak Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu’nu bulmuşlardır. Bu sektöre yönelik 59 adet yüksek lisans ve doktora tezi yaptıran akademisyen olarak ödül vermeye karar vermişlerdir.

Bu ödül, Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu’na Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından yapılan ödül töreni sırasında verilmiştir.