“Son Kale Polatlı” Belgeseli Çekiliyor
12.04.2017

Atılım Üniversitesi, Polatlı Belediyesi ile “Son Kale Polatlı” belgesel projesinin hayata geçirilmesi için 11 Nisan 2017 tarihinde protokol imzaladı.

Kurtuluş Savaşı esnasında Polatlı’nın rolünün belgeler ışığında siyasi, askeri sosyal, kültürel, ekonomik yönlerden ortaya çıkarılması amaçlanan belgeselle, Ankara’nın başkent oluş süreci ve çok yakınında cereyan eden Sakarya Savaşı’nın Ankara üzerindeki etkilerini gözler önüne sermek hedefleniyor.

Atılım Üniversitesi 20. yılı olması nedeniyle bulunduğu şehre bilimsel araştırmaların yanı sıra bu belgeselle sosyal ve kültürel anlamda da katkı sağlamayı amaçlıyor.

Belgeselin 8 ayda tamamlanarak 27 Aralık 2017 tarihinde galasının yapılması planlanıyor.