Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Çalıştayı Bu Sene Üniversitemizde Gerçekleştirilecek

SARES (Sustainable Aviation Research Society) Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Derneğinin yılda bir kez düzenlediği Sürdürülebilir Havacılık Çalıştayı, bu yıl Üniversitemizin ev sahipliğinde 19-20 Nisan 2018 tarihlerinde Mühendislik Fakültesi Kemal Zaim Konferans Salonunda düzenlenecek.

Ülkemizde havacılık alanında sarf edilen emekleri anmak, karşılaşılan zorluklardan ders almak ve elde edilen başarıları genç nesillerle paylaşarak tarihe bir not düşebilmek amacıyla düzenlenen ve havacılık alanında çalışan bilim insanları ile sanayide bu alanda çalışan mühendis ve araştırmacıları hedefleyen çalıştayın bu seneki teması “Türk Havacılığında Başarı Hikayeleri” olacak.

Havacılık sektöründeki firmalardan da üst düzey katılımın beklendiği çalıştay, SARES ve Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Programa dair detaylı bilgi için tıklayınız.

SARES (Sürdürülebilir Havacılık Araştırma Derneği) Hakkında

Sürdürülebilir Havacılık Araştırma Derneği, sürdürülebilir havacılık konusunda araştırmalar yapan, uluslararası sempozyum ve çalıştay düzenleyen, dergi çıkaran ve bu alanda çalışmaları destekleyen bir dernektir. Dernek, her yıl 5 farklı kategoride Sürdürülebilir Havacılık konusunda çalışan bilim adamları ve araştırmacılara ödüller verir.

Ödüller aşağıdaki kategorilerde verilir:

1. Düzenleme Kurulu Yaşam Boyu Başarı Ödülü

2. Bilim Ödülü