Ted Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi İnovasyon Kulübü Öğrencilerini Ağırladık
02.06.2017

30-31 Mayıs ve 1 Haziran 2017 tarihlerinde TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi İnovasyon Kulübü öğrencileri Eğlenceli Bilim Merkezinin konuğu oldu. Temel bilgileri aldıktan sonra atık malzemelerden kendi uzay araçlarını tasarladılar.

30.05.2017,31.05.2017,01.06.2017 tarihleri boyunca, toplam 48 öğrenci bu çalışmaya katıldı.

Öncelikle inovasyon hakkında bilgiler verilerek, inovatif fikirlere ve uygulamalara örnekler gösterildi. Günlük hayatta kullandığımız pek çok inovatif malzeme örnek olarak gösterildi. Ayrıca Eğlenceli Bilim Dergisinin son sayısında yer alan “icat çıkaran kadınlar” adlı yazı bu çalışmaya çok güzel bir örnek oldu.

Atölye çalışmasında öğrenciler, kablo soyma, lehim yapma gibi temel becerileri öğrendiler. Led ve batarya kullanarak elektrik devresi oluşturdular. Ardından, atık malzemelerden kendi uzay araçlarını tasarladılar.

Atık malzeme olarak, her boyda pet şişe, şişe kapakları, çöp şişler, pipetler, artık kumaşlar, kağıtlar, folyo, streç film, bozulmuş oyuncak parçaları, yumurta kutusu, artık kartonlar, ataç ve raptiye kullanıldı.