Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri
10.01.2013

15 Aralık 2012 Cumartesi günü Ankara Ulucanlar Açık Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’nda gerçekleşen “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri 2012” töreninde Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. F. Emel Ertürk çalışmalarından ötürü ödüle layık görüldü.

1955 yılında kurulan Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu, bünyesinde değerli halk bilimcileri, araştırmacıları, akademisyenleri ve yetkin kültür insanlarını barındırırken, 1981 yılından itibaren her yıl düzenli olarak verilen ödüller yurt içinde ve dışında dikkat çekmektedir. Çok geniş bir inceleme sonucunda her yıl belirli sayıda verilmekte olan ödülleri alanlar, öz geçmişleri ve halk kültürü alanında yaptığı çalışmaları ile birlikte basına duyurulmaktadır.

Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri 2012 töreninde çeşitli üniversitelerden ve kurumlardan aşağıdaki araştırmacılar ödüle layık görülmüştür:

• Doç. Dr. Aysen Soysaldı: Gazi Üniversitesi
  • Dr. Fatma Ahsen Turan: Gazi Üniversitesi