Üniversitemiz ile İŞKUR Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
12.04.2017

İŞKUR bünyesinde gerçekleştirilmekte olan mesleki danışmanlık faaliyetlerinin etkinliğinin ve ulaşılabilirliğinin arttırılması ve İşbaşı eğitim programlarının tanıtılması amacı ile Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü ile İŞKUR tarafından sürdürülen çalışma sonuçlandı.                                                                                                                                                

Atılım Üniversitesinde oluşturulan irtibat noktasında öğrencilere İŞKUR hizmetleri hakkında gerekli bilgi ve hizmetin sunulmasının amaçlandığı protokol imza törenine Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Prof. Dr. Hasan U. Akay ve Genel Sekreter A. Aziz Şeren, Fakültemiz Dekanları ve  Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Koordinatörü İpek Tekdemir katılırken İŞKUR’ u temsilen Ankara İl Müdürü Ahmet Taşan ve İş ve Meslek Danışmanı Didem Sevim Mengü ve  İŞKUR Genel Müdürlüğü Ezgi Yüce (İstihdam Uzmanı), Zeki Deniz Dost (İstihdam Uzmanı), Oğuzhan Çavdar (İstihdam Uzmanı) katılımı ile Rektörlük makamında yapıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ öğrencilerinin istihdamına yönelik öğrencileri bilgilendirmek, girişimcilik konusunda onları aydınlatmak ve geleceğe daha iyi hazırlamak amacıyla ortak bir protokol imzaladıklarını söyledi. İmzalanan protokolün amaçlarına değinirken Rektör Prof.Dr. M. Yıldırım Üçtuğ, "Birinci amacımız Üniversitemiz öğrencilerini eğitim- öğretim sonrası iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak, ikinci amacımız onları girişimci bir ruhla eğitmek, üçüncü amacımız ise öğrencilerimizi sanayiciler, iş adamları ve işyeri sahipleri ile buluşturmaktır." dedi.

Üniversitemiz ile İŞKUR arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ve Ankara’da yer alan vakıf üniversiteleri arasında model rol olma özelliği taşıyan bu işbirliği kapsamında, öğrencilerimiz özellikle işgücü piyasası, çalışma hayatı, iş arama becerileri gibi teknik konularda bireysel danışmanlık hizmeti alacak olup İŞKUR’ un programlarından faydalanmaları konusunda öğrencilerimize kolaylıklar ve öncelikler tanınacaktır.