Vakıf Üniversiteleri Arasında İlk SAYP Projesi
16.08.2016

Atılım Üniversitesi ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalanan protokol sonrasında FNSS Savunma Sistemleri A. Ş. ile Üniversitemiz arasında oluşturulan “Yüksek mukavemetli çelik plakaların adımsal olarak bükülmesine yönelik yeni bir proses tasarımı ve uygulaması” başlıklı yüksek lisans tez projesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından kabul edildi.  Bu proje, Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) çerçevesinde bir vakıf üniversitesi ortaklı ilk (ve henüz tek) proje.

Projede,üniversitemizin İmalat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu tez danışmanı olarak, yine üniversitemizin Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Eren Billur yardımcı tez danışmanı olarak yer almaktadır. Proje kapsamı olan tez çalışmasını FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’nde Ar-Ge Analiz, Test ve Ar-Ge Yönetimi biriminde Lider Malzeme ve Özel İşlemler Mühendisi olarak yer alan Makine Mühendisi Barış Çetin, üniversitemizde İmalat Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans tez öğrencisi olarak gerçekleştirecektir. Projede, yine FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. bünyesinde aynı birimde yer alan Dr. Kıvılcım Ersoy sanayi temsilcisi tez danışmanı olarak katkı sağlayacaktır.

Projede temel amaç; zırhlı araç imalatında kullanılan yüksek mukavemetli çelik plakaların imalat sürecinde yer alan bükme işlemine yönelik yeni bir üretim yönteminin devreye alınmasıdır.

1 Eylül 2016'da başlayacak olan proje 18 ayda tamamlanacaktır.

*SAYP : Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı