Yılmaz Vural Üniversitemizi Ziyaret Etti
17.11.2017

14 Kasım 2017 Salı günü saat 12:00 - 13.30 arasında Yılmaz Vural Üniversitemizi söyleşi amaçlı ziyaret etti. Spor Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen söyleşide Vural, milli takım, yabancı futbolcu kuralı ve Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yabancı oyuncu kuralının değişmesi gerektiğini savunan Vural, "Herkes suçu başkasına atıyor. Uluslararası arenada yarışacak oyuncu çıkaramıyoruz. Türk oyuncular daha fazla süre almalı. Avrupa ve dünyanın en güzel statlarından bazıları bizde ama başarımız yok." diye görüş belirtti. VAR sistemiyle ilgili de düşüncülerini paylaşan Vural, "Sistemin uygulanmasını bazı noktalarda istiyorum. Ofsayt kuralında, topun çizgiye geçip geçmediğinde ve kart olaylarında hakemlerimize yardımı mutlaka olacaktır. Futbolun akışını bozmadan bu sisteme geçilmelidir.'' diye konuştu.

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Milli Takımda yaş kriterinden çok, ortaya konulan performansa önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vural, konuşmasında bir ülkede spora önem verilmesinin, ülkenin ve gençlerinin geleceği ve gelişmişliği açısından önemini vurguladı.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören söyleşi, soru-cevap şeklide devam etti.