Yrd. Doç. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel COST Yönetim Kurulu Türkiye Temsilciliğine Atandı
19.06.2012

Üniversitemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliğ Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel ülkemiz COST (Bilimsel ve Teknik Araştırma Alanında Avrupa İşbirliği) TÜBİTAK-çok taraflı işbirliği çerçevesindeki "Materials, Physics and Nanosciences (MPNS) (Malzeme, Fizik ve Nanobilimler" alanında yer alan, MP1101 kodlu "Biomedical Applications of Atmospheric Pressure Plasma Technology (Atmosferik Basınç Plazma Teknolojisinin Biyotıp Uygulamaları)" başlıklı, ülkemiz dahil 20 ülkenin katıldığı aksiyonun Management Committee (Yönetim Komitesi) Türkiye Temsilciliği'ne TÜBİTAK Başkanlığı tarafından atanmıştır. Bu görev yaklaşık 5 yıl boyunca kendisi tarafından sürdürülecektir.

İlgili link aşağıdadır;

Ayrıca, söz konusu aksiyon çerçevesinde Yard. Doç. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel’in üniversitemiz bünyesinde yürütücü olarak başvurduğu 112M043 numaralı ve "Tabakalı, Hibrit PCL/Kitosan/PCL Biyomalzemelerin/Doku İskelelerinin Atmosferik Basınç Plazma Modifikasyonu ve  in vitro Hücre Kültürü Uygulamaları" başlıklı COST proje önerisi TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Destek Grubu (MAG) tarafından desteklenmiştir.