zafer sahinin basarisi
18.09.2009

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşının ziyaretçilere hakkıyla anlatılabilmesi amacıyla düzenlenen Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kabatepe Tanıtım Merkezi Fikir Projesi Yarışması sonuçlandi. 1915 çanakkale deniz, kara ve hava savaşlarının, savaşın yaşandığı an ve savaşın sonrasının, öngörülen panoramik, simülasyon, animasyon ve diğer sunum teknikleri kullanılarak ziyaretçilere anlatılması, sergilenmesi, hayalen yaşatılmasını amaçlayan Yarışmada Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Şehir Plancısı Savaş Zafer Şahin’in ekibi 39 ekibin ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı Yarışmada ikincilik ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye girenler Başkanlığını Mustafa ELDEMİR, (İnşaat Mühendis, Çevre ve Orman Bakanlığı)’in yaptığı ve Demet GÜLHAN (Y.Mimar Bay. ve İskan Bak.İller Bankası Gn.Md.), Yrd. Doç. Dr. Mithat ATABAY (Tarihçi, Çanakkale 18 Mart Ün: Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. İrfan OKAN, (Ressam, Mimar Sinan Güz. Sanat. Ün. Öğretim Üyesi), Ahmet ETİ, (Elektrik Elektronik Mühendisi, Telekom Gn.Md.), Tolga İMAMOĞLU, (Yapım ve Yayın Uzmanı, TRT Genel Müdürlüğü), Kudret ERKAN, (Albay, Gen.Kurmay Başkanlığı-ATESE Başkanı)’dan oluşan Jüri tarafından, 24.06.2009 Çarşamba günü Yarışmanın Danışman Jüri Üyeleri Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Heykeltıraş Prof. Dr. Ferit ÖZŞEN, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Edebiyatçı Prof. Dr. İskender PALA, Tarih Uzmanı Prof. Dr. Cevdet KÜÇÜK, Araştırmacı-Yazar Vehbi VAKKASOĞLU ve Niyazi BİRİNCİ ile birlikte belirlendi.

Dr. Şehir Plancısı Savaş Zafer Şahin’in Mimar Nihat EYCE (Ekip Başkanı), Y.Şehir Plancısı Mehmet Nazım ÖZER, Mimar Aslı ÖZBEK, Tarihçi Aycan SÖYLEMEZ, Y. Şehir Plancısı Emrah SÖYLEMEZ’den oluşan ekibi Ekibi, senaryosunu parçalanmış toprak üzerine kuran ve o günün şahitlerinin dilinden anlatılan özgün tarihsel bilginin verilmesini amaçlayan projeleri ile dereceye girdiler.