Design Turkey Ödül Töreni
16.11.2017

Design Turkey 2017 Ödül Töreni 8 Kasım’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşleştirilmiştir.. Ulusal ve uluslararası Tasarım uzmanlarından oluşan sektörel jüri değerlendirmesi sonucunda 14 Kavramsal Tasarım, 38 İyi Tasarım ve 8 Üstün Tasarım ödülü verilmiştir.

Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümümüz Öğretim Görevlisi Dr. Bülent Ünal “Deniz” başlıklı projesi ile Spor, Hobi, Oyun, Çocuk Ürünleri ve Moda Aksesuarları kategorisinde ve Araştırma Görevlisi Abdülkadir Uruç “Vitalk” başlıklı projesi ile Tıbbi Cihazlar ve Gereçler kategorisinde Kavramsal Tasarım ödülüne layık görülmüştür. Bunlara ek olarak bölümümüz öğrencisi Nirvan Arda Özsuca'nın “Colorful Face” başlıklı projesi ile 2017 mezunu Melis Dabbaklı’nın “Yum-Tam” başlıklı projeleri Spor, Hobi, Oyun, Çocuk Ürünleri ve Moda Aksesuarları kategorisinde ve 2017 mezunu Yusuf Özkan’ın “Fluid” başlıklı projesi Kamu Alanı Ürünleri kategorisinde sergilenmiştir.

Design Turkey Kavramsal Tasarım ödülleri uluslararası başvuruya açıktır. T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ortaklığında gerçekleştirilen ödül programı Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri, Tasarımı Bölümü olarak üyesi bulunduğumuz Dünya Tasarım Organizasyonu – World Design Organization tarafından desteklenmektedir.

2017 Design Turkey kazanan ve sergilenen tasarımlar için https://www.designturkey.org.tr/design-gallery?Year=2017 adresinden bilgi alabilirsiniz.