TÜBİTAK – NSF (ABD Ulusal Bilim Vakfı) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır
13.02.2019

TÜBİTAK ile ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Amerikan bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-NSF işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

TÜBİTAK'a yapılacak proje başvurularının http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden yapılması gerekmektedir. Çağrı detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2501/icerik-2501-abd-ulusal-bilim-vakfi-nsf-ile-ikili-isbirligi-programi linkinden ulaşabilirsiniz.

 

TÜBİTAK için program çağrısı sürekli açıktır. Başvurularınızda lütfen NSF’in konulara göre değişen çağrı tarihlerini dikkate alınız.

Ortak araştırma projesi önerme ve destekleme koşulları aşağıda yer almaktadır:

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri bir ABD araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacı(lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir.

ABD’deki proje ortakları NSF'ten halihazırda devam eden proje destekleri olan veya NSF'in herhangi bir araştırma destek proıgramına yeni başvuracak araştırmacılar olabilirler. 

Türk tarafı için program sürekli olarak başvuruya açıkken ABD tarafı için başvurulacak programa göre son başvuru tarihleri değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte proje süreleri ve bütçeleri de ABD tarafı için başvurulacak programa göre değişiklik göstermektedir.

 NSF’in ilgili internet adresleri aşağıda verilmektedir:

Alanlara göre açılan çağrılar:

http://www.nsf.gov/funding/browse_all_funding.jsp

 

Proje hazırlama Kılavuzu:

https://www.research.gov/common/attachment/Desktop/FastLane_Help.pdf

 

NSF’deki irtibat noktasının iletişim bilgileri şu şekildedir:

Roxanne Nikolaus
Office of International Science and Engineering
National Science Foundation
703-292-7578 rnikolau@nsf.gov

 

Türkiye'deki proje ortaklarının proje başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK'a teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

 

Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir.

Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde, “Gönderen Taraf”, uluslararası seyahat, konaklama ve yeme-içme masraflarını üstlenmektedir.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK’a proje önermek isteyenler başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden yapabilirler.