Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi – Akademi Ortaklığı Programı (Transforming Systems Through Partnerships) Çağrısı Açılmıştır
25.11.2019

Çağrının amacı endüstri ve akademi arasındaki stratejik bağlantıların kalitesinin artırılması, üniversitelerin mühendislik bölümleri içinde inovasyon ve girişimciliğin teşvik edilmesi ve böylece ekonomik gelişmenin hızlandırılmasıdır. Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı çağrısı toplam bütçesi 3.000.000 TL’dir. Bir proje için TÜBİTAK’tan talep edilebilecek maksimum toplam katkı miktarı (PTİ ve Kurum Hissesi dâhil) 600.000 TL’dir.

Başvuru koşulları ve şekline ilişkin detaylara https://www.raeng.org.uk/grants-and-prizes/grants/international-research-and-collaborations/engineering-x/transforming-systems-through-partnership web sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

Proje başvurusunun 10.01.2020 tarihine kadar Royal Academy of Engineering’e çevrimiçi olarak https://grants.raeng.org.uk adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Proje yürütücüsünün Türkiye’den bir üniversite olması ve proje yürütücüsü üniversitelerin Türkiye tarafında en az bir özel kuruluş ve Birleşik Krallık tarafında en az bir yükseköğretim kurumu ile işbirliği yapılması zorunludur. 

 

Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071- Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Royal Academy of Engineering’e yapılan başvurunun bir kopyası, bu çağrıya yapılan başvuru ekinde TÜBİTAK’a sunulmalıdır. TÜBİTAK’a yapılacak başvuruların 16.01.2020 Tarihine kadar çevrimiçi olarak http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden yalnızca elektronik imza (e-imza) kullanılarak gönderilmesi gerekmektedir.

 

Ulusal başvuru kurallarının detaylarına  https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/3125/1071_programi_royal_academy_cagrisi_surec_dokumani_final_1.pdf dokümanından ulaşabilirsiniz.