TÜRKÇE EĞİTİM YAPAN BÖLÜMLERE DGS İLE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZEY SAPTAMA VE MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

MODERN DİLLER BÖLÜMÜ

2018-2019

TÜRKÇE EĞİTİM YAPAN BÖLÜMLERE

DGS İLE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN

DÜZEY SAPTAMA VE MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Öğrencimiz, Atılım Üniversitesi’ne hoşgeldiniz.

Türkçe eğitim yapan bölümlere (Hukuk Faültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Türkçe İşletme, Türkçe İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi) DGS ile geçiş yapan öğrencilerimiz olarak, bölüm derslerinizin yanı sıra Yükseköğretim mevzuatı gereği İngilizce dersleri de alacaksınız. Modern Diller Bölümü’nün sunduğu bu zorunlu 6 dönemlik İngilizce derslerinden muaf olabilmeniz için Düzey Saptama ve Muafiyet Sınavı’na girmeniz gerekmektedir.

Bu sınavın amacı, İngilizce düzeyinizi ölçerek sizleri en uygun sınıflara yerleştirmek ve/veya bazı derslerden muaf olmanızı sağlamaktır. Bu sınava katılım hakkı Üniversitemizdeki öğrenim hayatınızda sadece bir defaya mahsus verilecektir. Muaf olduğunuz her bir ders için AA (en yüksek) harf notu verilecektir.

Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra 1 Ekim 2018 tarihinde Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda (YDYO) belirlenen salonlarda sınava katılabilirsiniz. Sınava girmediğiniz takdirde düzeyiniz ’0’ kabul edilecek ve hiçbir İngilizce dersinden muaf olamayacaksınız.

Sınavı katılabilmeniz için kayıt esnasında size verilen ATILIM ÖĞRENCİ KİMLİĞİNİZİ MUTLAKA yanınızda bulundurmanız önemle rica olunur. Kartı basılmamış öğrencilerimiz ise Öğrenci İşleri’nden alacakları kayıt belgeleri ile sınava girebilirler.

Sınav Tarihi:1 Ekim 2018

Sınav Saati: 16:00-17:30

Sınav Yeri: Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO)

Kat B Konferans Salonu