Design Week Turkey – Türkiye Tasarım Haftası, tasarım ile tüm endüstrileri buluşturmak amacı ile yola çıkan bir organizasyon olup 16-18 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Türkiye Tasarım Haftası, tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlayarak gerek ekonomimize gerekse medeniyetimize sağlanabilecek katkının potansiyelini vurgulamak üzere önemli bir platform oluşturmaktadır.

 

Etkinlik ev sahibi olan İstanbul aynı zamanda Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’na “Tasarım Şehri” unvanıyla katılarak yaratıcılığı stratejik ve sürdürülebilir bir kalkınma aracı olarak özümseyen kentlerden biri arasına girmiştir. Design Week Turkey 2018 endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari başta olmak üzere bir dizi alanda panel ve konferanslar, sergiler, atölyeler ve ödül törenleri düzenlenecektir.

 

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü olarak Türkiye Tasarım Haftası bünyesinde bir stand açarak öğrenci projelerinden bir seçki sunacaklardır. Bölüm öğrencileri ayrıca hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde yer alacaklardır.

 

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Endüstriye Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğinde 2008 yılından bu yana, Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeterek ihracatta ve ulusal pazarda, tasarım ile katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran ürünlere iyi tasarım ödülü kazandıran Design Turkey Endüstriyel Ödülleri’nin Ödül Töreni “Türkiye Tasarım Haftası” ile eş zamanlı düzenlenecek, ödüle aday tüm ürünler ve kavramsal projeler Design Turkey için ayrılan özel alanda sergilenecektir.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ne bu yıl Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Ünal (2 proje), Araş. Gör. Abdülkadir Uruç (4 proje), öğrencilerden Nirvan Arda Özsuca (2 proje), Beste Murat, Alper Öge-Ümit Can Altıntaş, Birce Yıldırım ve Kübra Küriş Kavramsal Tasarım projeleri ile katılımda bulunarak ödüle aday olmuş ve projelerini sergileme hakkı kazanmıştır.

Kuruluşunun 30. Yılını kutlayan Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu – ETMK’nın Design Week organizasyonu çerçevesinde düzenlediği 30 yılda 30 öğrenci 30 proje sergisine de bölümümüzden Birce Yıldırım, Alper Öge, Beste Murat ve Nirvan Arda Özsuca projeleri ile katılmış ve sergilenmeye hak kazanmıştır.

 

https://designweekturkey.com/