Design Week Turkey (Türkiye Tasarım Haftası) tasarım ile tüm endüstrileri buluşturmak amacı ile yola çıkan bir organizasyon olup 16-18 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Türkiye Tasarım Haftası, tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlayarak gerek ekonomimize gerekse medeniyetimize sağlanabilecek katkının potansiyelini vurgulamak üzere önemli bir platform oluşturmaktadır.

Design Week Turkey 2018'de endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari başta olmak üzere bir dizi alanda panel ve konferanslar, sergiler, atölyeler ve ödül törenleri düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü olarak Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine katılıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin projelerinden oluşan bir sergi standı kurulacak ve  öğrencilerimiz hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerde yer alarak bölümümüzü temsil edecektir. 

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri için ise, bu yıl, bölüm öğretim elemnaları ve ile birlikte öğrenci projeleri de Kavramsal Tasarım dalında aday olmuştur. 

Kuruluşunun 30. Yılını kutlayan Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ETMK’nın Design Week organizasyonu çerçevesinde düzenlediği 30 yılda 30 öğrenci 30 proje sergisine de bölümümüzden Birce Yıldırım, Alper Öge, Beste Murat ve Nirvan Arda Özsuca projeleri ile katılmış ve sergilenmeye hak kazanmıştır.

https://designweekturkey.com/